O nama

Na Splitskom sajmu svi posjetitelji svakog tjedna mogu kupovati i prodavati automobile te novu i rabljenu odjeću i obuću, antikvitete i svu ostalu robu.

Splitski sajam je smješten u Splitu na prostoru bivše vojarne Sv. Križ u naselju Dračevac, na adresi Dračevac bb. Sajam radi svake nedjelje tijekom godine od 6-14 sati.

Splitski sajam prostire se na površini od 6.000 m2 na kojoj će izlagači moći predstaviti svoje proizvode posjetiteljima sajma. Sajam se sastoji od 2 povezana betonska platoa. Zapadni plato je veći i veličine je 4.000 m2, dok je manji, istočni plato veličine 2.000 m2.
Splitski sajam je mjesto na kojem se susreće najveća individualna ponuda i potražnja za rabljenim automobilima i svom ostalom robom u gradu Splitu. Pored izlagača i prodajnih aktivnosti splitski sajam je mjesto gdje posjetitelji mogu uz trgovanje provesti svoje slobodno vrijeme i gdje se ljudi različitih interesa i navika druže uz konzumaciju specifične gastro ponude sajma, susreću poznate osobe iz svojih starih vremena i u stvari se odmaraju od svakodnevnog ritma. Stoga je sajam podijeljen u tri tematske prostorne cjeline. Najveći dio sajma, približno 2/3 ukupnog prostora, namijenjen je prodaji rabljenih automobila. Drugi dio sajma namijenjen je prodaji nove i rabljene odjeće i obuće, antikviteta, strojeva i alata, sportske opreme i ostale robe. Treći dio sajma namijenjen je ugostiteljskoj ponudi hrane i pića.
za posjetitelje i izlagače

Najveći susret individualne ponude i potražnje u Splitu

Označeno parkirno mjesto

Svaki prodavač rabljenih vozila ima označeno parkirno mjesto koje, zahvaljujući adekvatnoj organizaciji prometa, u svakom trenutku može nesmetano napustiti. U sajamskom prostoru namijenjenom prodaji nove i rabljene robe prodavači zakupljuju odgovarajuću površinu na kojoj svoje robe mogu prodavati na bancima (sklopivim stolovima), europaletama, neposredno iz vozila parkiranih na istoj zakupljenoj površini ili na samom podu.

Parkiralište za sve posjetitelje

Posjetiteljima i izlagačima sajma osigurano je parkirno mjesto na parkiralištu koje je smješteno neposredno uz ulaz na sajam, a vozila se mogu parkirati i na samom prostoru sajma.

Sigurnost

Prostor sajma u potpunosti je pokriven redarskom službom te tiskanim obavijestima s uputama o kućnom redu, kako za prodavače tako i za posjetitelje, kako bismo se svi na sajmu osjećali sigurno i ugodno.

Čist sajam

Prostor sajma pokriven je sa wc-kabinama koje u potpunosti zadovoljavaju sve sanitarne uvjete. Isto tako sajamski plato obskrbljen je sa dostatnim brojem kanti za otpatke te jednim većim kontejnerom za smeće. Nakon završetka radnog vremena prostor sajma se čisti i oslobađa svih stvari korištenih za vrijeme održavanja sajma.

Rast i razvoj
Očekujemo da će aktivnosti Splitskog sajma utjecati na rast i razvoj obrtništva i malog poduzetništva Splita i Splitsko-dalmatinske županije i biti pokretač gospodarskog rasta i novog zapošljavanja. Cilj Splitskog sajma je kroz svoje aktivnosti dodatno potaknuti gospodarstvo i obogati turističku ponudu te na taj način doprinijeti daljnjem razvoju grada.